• warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /var/www/woonzorgbrussel.be/woonzorgbrussel.be/wwwroot/sites/www.woonzorgbrussel.be/modules/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /var/www/woonzorgbrussel.be/woonzorgbrussel.be/wwwroot/sites/www.woonzorgbrussel.be/modules/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /var/www/woonzorgbrussel.be/woonzorgbrussel.be/wwwroot/sites/www.woonzorgbrussel.be/modules/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.
  • warning: preg_match() [function.preg-match]: Compilation failed: disallowed Unicode code point (>= 0xd800 && <= 0xdfff) at offset 1811 in /var/www/woonzorgbrussel.be/woonzorgbrussel.be/wwwroot/sites/www.woonzorgbrussel.be/modules/ctools/includes/cleanstring.inc on line 157.

De Overbron

(Gemeente: Brussel   Werkvorm: Woonzorgcentrum)
Introductie

15 nieuwe, toegankelijke woongelegenheden

De Overbron biedt momenteel plaats aan 43 bewoners. Om een efficiënte werking te kunnen blijven garanderen, wil het zijn woonzorgcentrum uitbreiden met 16 extra plaatsen. Het kocht daarvoor in 2007 twee aanpalende woningen aan. Deze worden afgebroken en omgebouwd tot een vleugel van het woonzorgcentrum met 15 kamers, een polyvalente zaal voor activiteiten en een vergaderzaal.

Uitgebreide voorstelling

Renovatie niet mogelijk

In eerste instantie zouden de aangekochte panden gerenoveerd worden. De plannen hiervoor waren al in een vergevorderd stadium toen de regelgeving inzake de minimale oppervlakte van de kamers veranderde, waardoor het programma van eisen diende aangepast te worden. Dit had als gevolg dat een renovatie van de bestaande huizen niet meer haalbaar was. 
Er werd gekozen de bestaande huizen af te breken en een nieuwbouw neer te zetten.

Discussie met Stedenbouw

Er werden in functie daarvan nieuwe bouwplannen opgesteld. Het dossier kende vertraging vanwege het vele overleg met Stedenbouw Brussel. Het belangrijkste discussiepunt met Stedenbouw betrof de bouwvrije zone tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw. Het feit dat er geen verbinding zou zijn tussen beide gebouwen zou uiteraard weinig praktisch zijn voor de werking van het woonzorgcentrum. De oplossing werd gevonden in het voorzien van een passerelle tussen de twee gebouwen. Dit compromis liet De Overbron toe om in april 2012 eindelijk de bouwvergunning in te dienen. De vergunning werd verkregen in februari 2013. 

Wachten op VIPA

Zo snel mogelijk daarna werd het financieel-technisch plan bij VIPA ingediend. Het is nu wachten op het principieel akkoord, waarna de bouw zal kunnen starten.
Ook in het oude gebouw zal De Overbron een aantal aanpassingen doen om het comfort van de bewoners te verbeteren. Er zijn enkele kleine 2-persoonskamers die omgebouwd worden naar ruime 1-persoonskamers. Daarnaast wordt de polyvalente zaal uitgebreid met een veranda.

Belangrijkste resultaten    

De uitbreiding zal zorgen voor een toename van het aantal plaatsen in een Vlaams erkend woonzorgcentrum, een efficiëntere werking en meer comfort voor de bewoners.

(Bediening diavoorstelling: Start Stop - - )

 
 
Gerelateerd nieuws