Projectgerelateerde berichten

Brussel-Stad bouwt ook kleinschalige woonproject voor ouderen in Neder-Over-Heembeek

 

 

Nieuwsbrief BuurtPensioen maart 2015

Jawel! Wij doen het graag… dus wij doen nog even voort

meer hierover in onze nieuwsbrief

Agenda INCLUSIECAFE… ‘In den Inkom! ' (maart, april, mei)

Het Inclusiecafé ‘In den Inkom’ is er maandelijks voor mensen met en zonder beperkingen die elkaar in een losse, ontspannen sfeer willen treffen. Het Inclusiecafé is een initiatief van ADO Icarus vzw in samenwerking met het Gemeenschapscentrum Heembeek-Mutsaard. .  

klik hier voor de agenda 

 

Brussel Helpt steunt dienstencentra: 'Vrijwilligers houden eenzame mensen gezelschap'

Brusselnieuws 12:18 - 24/11/2014

In december loopt 'Brussel Helpt', de benefietactie van onze radiocollega's van FM Brussel. Dit jaar zamelen ze geld in voor de lokale dienstencentra. Het gaat naar projecten die mensen uit de eenzaamheid halen. Wat doen die lokale dienstencentra eigenlijk? Wij staken ons licht op in Neder-Over-Heembeek.

Kijk via deze link naar het filmpje

Brussel Helpt de eenzamen

door © FM Brussel Brussel 09:23 - 24/11/2014

Vandaag begint Brussel Helpt, de solidariteitsactie van FM Brussel en Muntpunt. Dit jaar haalt de stadsradio geld op ten voordele van de Brusselse Lokale Dienstencentra die eenzaamheid uit de wereld willen helpen

lees verder

Katleen Deruytter start als projectcoördinator van Het BuurtPensioen

Op 1 november 2013 start Katleen Deruytter als projectcoördinator van Het Buurtpensioen  bij het Kenniscentrum Woonzorg Brussel.   

Foto van projectcoördinator Katleen Deruyter

Katleen Deruytter

projectcoördinator BuurtPensioen 

Katleen.Deruytter@woonzorgbrussel.be
tel. +32 (0)2 211 02 40

Sociale innovatie in Neder-Over-Heembeek: Verzeker thuiszorg met klusjes voor anderen.

Laatste Nieuws 8/10/2013

Vlaams Minister van Innovatie Ingrid Lieten wil mensen aanmoedigen om door eenvoudige taken voor anderen te verrichten hun eigen zorg te verzekeren. De op een eigen rekening gespaarde kredieturen' kunnen ook voor familie of anderen gebruikt worden. De minister stelde gisteren BuurtPensio(e)n en 19 andere sociale projecten voor in de pas geopende Sociale Innovatiefabriek.

Meer hierover via deze link.

 
"Onderzoek in dit project wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid - Departement Economie, Wetenschap en Innovatie in het kader van de oproep Sociale Innovatie"

 

Neder-Over-Heembeek opening nieuw lokaal dienstencentrum ADO-Icarus

Foto opening LDC ADO-Icarus

Op 25 september 2013 opende het nieuwe lokaal dienstencentrum ADO-Icarus. In haar openingstoespraak keek Conny Roekens (centrumleidster) even terug op het traject dat tot nu toe werd afgelegd om te komen tot een opening van dit centrum op deze tijdelijke locatie.
Met ongeduld wordt uitgekeken naar de toekomst waarbij dit centrum haar plaats zal vinden in de nieuwe gebouwen van het Pieter en Pauwelproject en waarin voor het eerst de zorg voor personen met een beperking en ouderen wordt gecombineerd. Op de site komen een lokaal dienstencentrum, dagverzorgingscentrum, ADL-centrale voor personen met een handicap, bibliotheek en gemeenschapscentrum.

Audio & Video Video: Eerste bewoonster nieuw woonzorgcentrum Pagode: 'Mooie kamer en vriendelijk personeel'

Brusselnieuws vrijdag 28 juni 2013, 15u20

Langs de Oorlogskruisenlaan in Neder-Over-Heembeek is een nieuw Nederlandstalig woonzorgcentrum geopend. Vandaag wonen er nog maar drie bejaarden. Dat moeten er op termijn 150 worden.

Nieuw lokaal dienstencentrum in Neder-Over-Heembeek: ADO Icarus

Nieuw lokaal dienstencentrum in Neder-Over-Heembeek: ADO Icarus

Het is eindelijk zover!

Sinds 7 januari 2013 kan je terecht in een nieuw lokaal dienstencentrum ADO Icarus